Nieuws

Spam mail via je eigen website

7 jan, 2020

SPAM! Je hebt er last van of je gaat er binnen afzienbare tijd last mee krijgen. Van die vervelende mailtjes die zich ongevraagd een weg weten te vinden naar jouw mailbox en waarbij een NEE-NEE-sticker plakken helaas geen oplossing biedt. Er zijn verschillende manieren waarop spam in je mail terecht komt. In dit artikel hebben we het over spam die via de formulieren of reacties op berichten vanuit jouw eigen website als mail bij je binnenkomt. Een hele lastige vorm van spam die niet zomaar buiten te houden is. Het blokkeren van de afzender in je mailprogramma kan niet, omdat er dan ook geen andere formulieren of reacties meer binnenkomen.

Gratis oplossing? (Écht) Niet (echt)

Ook wij en met ons nog vele andere websitebezitters, zijn slachtoffer geworden van deze vorm van spam. We zijn daarom op onderzoek uitgegaan om een adequate, betaalbare oplossing te vinden voor dit hardnekkige, uiterst vervelende probleem. Veel vingers wijzen naar een oplossing in (Google) Re-Captcha, Je weet wel, zo’n vinkje wat je aan moet tikken om te bewijzen dat je “menselijk” bent. Echter blijkt volgens sociale media en reacties op verschillende fora het overgrote deel van webdesigners hier niet van overtuigd te zijn. Google Re-Captcha wordt dan wel gratis aangeboden aan particulieren, voor bedrijfsmatig gebruik blijken hier vaak wel degelijk kosten aan verbonden (jaja, wij lezen ook de kleine lettertjes). Bovendien ervaren de meeste websitebezoekers het aanvinken van hokjes, zoeken in foto’s en oplossen van raadsels voordat zij een formulier kunnen versturen als buitengewoon irritant. Om nog maar te zwijgen over de omslachtige installatieprocedure van een goede Re-Captcha in een website.

CleanTalk 

In onze zoektocht naar een goede, betaalbare en makkelijke beveiliging tegen spam, vielen de vele goede recensies die Clean Talk Anti Spam kreeg. Deze waren zo lovend dat we het programma zijn gaan testen op onze eigen website. De resultaten waren geweldig. In de eerste week werden er maar liefst 59 spam reacties tegengehouden. Het grote voordeel van CleanTalk Anti-Spam is niet alleen spamreacties in je blog/nieuws geblokkeerd worden. Ook de contactformulieren worden op spam gecontroleerd. Wat voor de bezoeker prettig is, is dat de plugin niet het irritante RECAPTCHA gebruikt. Natuurlijk moet je altijd wel blijven opletten of er per ongeluk niet een reactie als spam wordt aangevinkt terwijl dit niet het geval is. Bij mijn website is dit nog niet voorgekomen, maar het zoals bij elke anti-spam plugin wel voorkomen. De plugin werkt heel goed samen met de meest voorkomende formulieren zoals Contact Form 7, Gravity Forms, MailChimp, Jetpack, Buddypress en webwinkel plugins zoals Woocommerce. Ook Divi, waarmee wij werken wordt perfect in de ondersteuning meegenomen.

Hoe werkt CleanTalk?

1. Een bezoeker vult een reactie, formulier of aanmelding in op jouw website.

2. De CleanTalk-plug-in stuurt voordat het bericht verzonden wordt, eerst alle actieparameters naar de CleanTalk-cloud.

3. De service van CleanTalk analyseert deze parameters en kijkt of de afzender niet op hun blacklist staat.

4. Als CleanTalk er van overtuigd is dat dit een bezoeker is, wordt het bericht gemaild of gepubliceerd. Als het volgens hun een spam-bot is, blokkeert CleanTalk deze opmerking of registratie.

5. Parameters worden naar het logboek geschreven dat kan worden bekeken in de Control Panel-service. Staat de afzender niet op de blacklist, kun je deze zelf ook toe laten voegen via het log.

Wat kost een CleanTalk Anti-Spam pakket?

In het grote aanbod van spambeveiliging is CleanTalk Anti Spam 1 van de goedkoopste oplossingen. Beveiliging tegen spam vanuit je website door CleanTalk Anti-Spam geheel verzorgd door Visual4All kost het eerste jaar € 60,00 excl. B.T.W. per domein/website. Hiervoor installeren we de plugin voor je op jouw WordPress Website, maken we een account voor je aan bij CleanTalk en schaffen we de licentie aan voor 1 jaar i.c.m. het Extra Package waarmee er o.a. een log wordt bijgehouden van 45 dagen. Zo is ook te zien waar de spam vandaan komt én (nog belangrijker) welk bericht géén spam is zodat het adres aan jouw persoonlijke white-list kan worden toegevoegd. Na de ontvangen bevestigingen van CleanTalk, testen we of de plugin correct werkt en stellen we het CleanTalk-dasboard in. Een verlenging, ook helemaal van A tot Z geregeld door Visual4All verzorgd, kost € 40,00 per jaar en is gewoon jaarlijks opzegbaar.

Heb je een onderhoudsovereenkomst met Visual4All? Dan kunnen we, als jij dit graag wil, tijdens het periodieke onderhoud het log voor je nakijken of er geen berichten onterecht als spam zijn aangemerkt. Het is natuurlijk ook mogelijk om zelf regelmatig in te loggen en het log na te kijken. Dat mag je uiteraard helemaal zelf bepalen.

Krijg ik dan helemaal nooit geen spam meer binnen via mijn website?

Die garantie zal jammer genoeg niemand je ooit durven geven. Net zoals “gewone” spam zich af en toe toch nog een weg baant door de strengste PC-beveiligingsprogramma’s, is ook CleanTalk Anti-Spam geen ondoordringbare vestiging. Zolang er programma’s geschreven worden, zullen er hackers zijn die ze proberen te kraken. Maar voor dit moment is CleanTalk Anti-Spam zeer zeker één van de beste verdedigingen tegen deze vorm van spam.

Is mijn website dan ook beveiligd tegen hacking of brute force attacks?

Nee. Hoewel de plugin de website wel tegen spam beveiligd, maakt het voor de rest je website niet veiliger dan deze op dit moment is. Het helpt bijvoorbeeld niet tegen aanvallen van hackers. Hiervoor zijn weer andere maatregelen te nemen. De mensen achter CleanTalk bieden hiervoor wel enkele mogelijkheden, maar deze zijn niet door ons getest. Mocht je hierover meer informatie willen, mag je altijd contact met ons opnemen.

Ik wil graag CleanTalk laten installeren, wat moet ik doen?

Wil je graag je website beveiligen tegen het versturen van spam met CleanTalk Anti Spam en dit door ons laten verzorgen? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie over CleanTalk

Ga voor meer informatie naar https://cleantalk.org/ 

Pin It on Pinterest

Share This