Advies

Goede raad
is niet duur

Gebrek aan de juiste kennis en beroepsdeformatie. Deze twee kunnen het succes van je onderneming aardig in de weg zitten. Terwijl jij je uiterste best doet en overtuigd bent van je gekozen pad, blijven orders uit, komen er nauwelijks nieuwe klanten bij en daalt je omzet. De oorzaak is in de meeste gevallen te zoeken in de hierboven genoemde oorzaken. Het zijn met name voor ZZP-ers en MKB-ers de grootste valkuilen.

Een gericht advies van iemand die met jou op dezelfde lijn mee kan denken en je ook kan en durft te vertellen waar er kansen liggen, kan je dan weer op weg helpen. Want goede raad is onbetaalbaar, maar niet duur.

Je kunt niet alles alleen

Als ‘selfmade’ ondernemer is de kennis van hetgeen je doet niet het probleem, maar mis je input. Wat logisch is, want er is verder niemand die je tegengas geeft wanneer je te ver doorschiet, niemand die je idee aanvult tot een nog beter idee en niemand die je kansen toont waaraan jij zo snel niet aan zou denken. Zeker wanneer je wil gaan starten is het risico op deze valkuil enorm groot. 

Kortom je mist iemand die met jou op hetzelfde niveau brainstormt en als tweede partij de zaak waarneemt vanuit een ander perspectief. Wij stellen onze adviezen op diverse knooppunten graag ter beschikking om je zo weer op het juiste spoor te krijgen.

Bij Visual4All kun je terecht voor adviezen op het gebied van:

Starters begeleiding

Goed voorbereid naar de KvK? Spring dan eerst even bij ons binnen.

Sparring en brainstormen

Ideeën uitwerken, nieuwe kansen ontdekken, (re-)organiseren.

Klantgerichtheid

Klantgerichtheid is heel iets anders dan klantvriendelijk. Weet jij het verschil?

Commerciële bedrijfsvoering

Loop je vast op commerciële vaardigheden? We helpen je met de knelpunten.

Gesprekstechnieken

Heb je moeite met een telefoongesprek, klachtenafhandeling of verkoopgesprek?

Salaris en personeel

Hulp bij vragen over je salaris- of personeelsadministratie en HR.

WAAR LOOP JIJ OP VAST?

Wanneer je de moeilijkste stap hebt gezet, erkennen dat je er alleen niet uit komt, staan wij klaar om je met advies bij te staan. Zet dan meteen ook die tweede stap en laat ons weten waar je tegenaan loopt.

Patrick Kustermans

Sparring
en brainstormen

Sparring en brainstormen is bij grote bedrijven niet voor niets van levensbelang. Dit doen zij niet alleen voor de teambuilding, maar in de eerste plaats omdat meerdere meningen en ideeën elkaar kunnen versterken en leiden tot het ultieme idee. Meer weten meer dan één alleen, toch? Als eenling wordt het echter wat lastig om een groepsoverleg te hebben. Visual4All kan daarom optreden als jou eigen, oproepbare, sparringpartner om jouw plannen en ideeën eens vanuit een andere, verse blik te bekijken.

Een praktijkvoorbeeld? Een klant van ons is schrijfster van toneelstukken. Zij wilde haar werken online aanbieden bij haar doelgroep, maar liep vast op de uitwerking van het concept. Na een sessie sparren met ons lag er voldoende materiaal op tafel voor een online marketingplan en zelfs plannen om haar werken aan te bieden in het buitenland. Daar bleek namelijk een hele markt voor haar open te liggen.

Wij hebben geen verstand van toneelstukken schrijven, maar hebben wel een gezonde, frisse commerciële blik op zaken. Als sparringpartner peuteren wij de ideeën waarvan je niet wist dat je ze had, boven water en geven je voldoende materiaal om er een succes van te kunnen maken. We delen onze kennis en inlevingsvermogen graag met jou.

Commerciële adviezen

 

Als een echte ondernemer ben je zonder enige twijfel een kei in je vakgebied en hou je echt van je werk. Dat je dan niet alle commerciële vaardigheden beheerst is dan ook echt niets om je over te schamen. Ervaring leert dat dit het geval is bij 95% van de ZZP-ers en MKB-ers. Vooral als je vanuit een werknemerspositie voor jezelf bent begonnen.

Wij helpen je graag met het uitzetten van je commerciële bedrijfsvoering. In een intensief 1 op 1 gesprek kunnen we je persoonlijke knelpunten blootleggen. Pijnpunten zoals je zichtbaarheid op de markt of hoe jij jezelf dagelijks presenteert op commercieel gebied. We helpen je wanneer je moeite hebt met het correct en commercieel te woord staan van je klanten of het voeren van een telefoongesprek. Ook wanneer zo’n gesprek absoluut niet uitkomt. Een ander punt waarin we je adviseren is de klantgerichtheid van je onderneming. Is je klantgerichte instelling juist en kunnen we die nog verbeteren?

Verder kunnen we je adviseren op de uitvoering van je zaak door in de huid te kruipen van je klanten. Klanten zijn rare wezens en zeggen niet altijd wat ze denken. Wij kunnen d.m.v. een mystery guest bezoek je aantonen of je nog steeds de juiste koers vaart en waar er nog ruimte ligt voor verbetering. Zo ook kunnen we je bijstaan in de voorbereiding naar een audit op gebied van veiligheid, HACCP en BRC waar we bekend mee zijn. Als designers zijn we getraind in het letten op de kleinste details en vreemde ogen zien meer, toch?

Salaris- en personeels

administratie

Visual4all heeft sinds kort een nieuwe, unieke specialisatie in huis. Wij beschikken nu ook over uitgebreide kennis betreffende het voeren van een salarisadministratie, personeelsadministratie of bepaalde HR vraagstukken. We kunnen je helpen bij problemen die zich op dit gebied voor (kunnen) doen. Wij verzorgen niet je salarisadministratie, daar zijn weer andere bedrijven voor.

Wij helpen je om te kijken of deze kostbare uitbesteding wel op de juiste manier wordt gedaan, of regelingen goed worden uitgevoerd, of er optimaal gebruikt wordt gemaakt van subsidieregelingen en/of fiscale voordelen, of de personeelsadministratie voldoet aan de wettelijke eisen, of je goed omgaat met bepaalde verplichte HR regelingen voor het personeel, enz. Zie het als een second opinion, een extra besparingstip, extra uitleg of als steuntje in de rug als er specialistisch kennis nodig is.

Samen bepalen we of wij iets voor je kunnen betekenen en wordt er een tarief afgesproken.
Op het Salaris en HR-gebied van de sector Gezondheidszorg en Welzijn (diverse CAO’s) beschikken we over een jarenlange ervaring. Maar ook bedrijven uit andere branches hebben wij reeds een waardevol advies kunnen geven. Ook particuliere klanten hebben wij reeds meerdere malen kunnen helpen waardoor zij middels hun advocaat of rechtsbijstand een juiste berekening konden indienden over zaken die onjuist waren uitbetaald. In alle gevallen hebben zij het bedrag van de ons gemaakte berekening volledig ontvangen.

Pin It on Pinterest