Nieuws

Visual4All gaat voor DIVI

27 feb, 2019

Als webdesigner moet je natuurlijk zorgen dat je niet achterblijft op het gebied van ontwikkelingen in je vakgebied. Je wil immers dat je klanten helemaal up-to-date zijn als de opdracht afgerond. Daarom hebben we als studie-project onze website maar eens helemaal in een nieuwe jas gestoken. Hoewel we tevreden waren over de vorige uitvoering, was deze ook toe aan vernieuwing. Tijd om ons te verdiepen in een nieuwe WordPress websitebuilder, waarmee we naast het uitgebreide pakket van Nexus Themes onze klanten een alternatief aan kunnen bieden waarmee we tot in het kleinste detail een website op maat kunnen maken.

Nu zijn we niet zo’n fan van alle nutteloze reclames die je op social media opgedrongen wordt. Maar de advertenties van de websitebuilder ‘DIVI’ wekte toch enige nieuwsgierigheid. Nadat we enkele website bouwprogramma’s die eventueel in aanmerking zouden komen hadden uitgetest, stond als laatste ‘DIVI’ op het lijstje.

Na het starten van de demoversie waren we er na enkele klikken al uit; dit wordt ‘m! Divi wordt gebruikt op bijna een miljoen websites wereldwijd en dat maakt haar één van de populairste WordPress themes ooit. Wij snappen nu waarom.

Wat maakt Divi zo fantastisch:

Wat Divi zo geweldig maakt is met name de pagebuilder, die biedt enorm veel mogelijkheden en is toch heel gebruiksvriendelijk. Maar er zijn nog meer redenen waarom we grote bewonderaars van Divi zijn.

Zoals gezegd wordt Divi gebruikt op bijna een miljoen websites volgens BuiltWith.com. Twee keer zoveel als Avada en bijna 4 keer zoveel als Enfold, de directe concurrenten op wereldniveau gezien.

Hoewel ze al even operatief zijn blijft Divi nog volop ontwikkelen. Het laatste half jaar zijn ontzettend veel nieuwe features toegevoegd zoals het toekennen van animaties, dividers, schaduweffecten, randen opties, kleurenfilters, zo kunnen we nog even doorgaan. Maar er komt nog veel meer functionaliteit aan waaronder een complete themebuilder waarmee je ook de header en footer kunt aanpassen. DIVI heeft het in de planning staan om iedere week een nieuw feature te introduceren.

Divi pagebuilder werkt in WordPress zowel in de beheerderskant (backend) als aan de voorkant die het publiek ziet (frontend). Daardoor kun je alles niet alleen aanpassen in de admin omgeving, maar ook gewoon live zodat je meteen ziet wat je aan het doen bent. Zo kun je heel snel gecompliceerde dingen als achtergronden, kleuren, borders, schaduw effecten, margin/padding, animaties enzovoorts toevoegen en positioneren. Het aanpassen van teksten is supersimpel; klikken en typen.

Nu kon je bij de meeste pagebuilders al bepalen of je een bepaald onderdeel op elk scherm, of enkel op smartphones en/of tablets wilt weergeven, of juist niet. Divi gaat hierin nog veel verder; steeds meer onderdelen zijn apart te stylen voor weergave op mobiel of tablet. Zo krijgt een website nog meer mogelijkheden omdat je de weergave per device kunt bepalen.

Divi biedt in een bibiotheek naast je eigen toegevoegde onderdelen ook nog eens tientallen layout packs. Deze complete designs installeer je met 1 muisklik op de website. Er worden iedere week 2 nieuwe designs toegevoegd aan deze bibliotheek. Zo kun je voor aanvang al bepalen in welke ‘sfeer’ je je website graag zou willen hebben.

Erg prettig is dat Divi uitstekend wordt ondersteund. Zo krijg je zowel op de website als in het programma toegang tot een uitgebreide helpfunctie compleet met video-lessen. Misschien nog wel voornamer is het supportteam dat via chat bereikbaar is en niet te beroerd is om een stukje maatwerk code te schrijven om een bepaalde functie mogelijk te maken.

Net zo enthousiast?

Je begrijpt nu wellicht iets beter waarom wij zo enthousiast zijn geworden over DIVI. Met name op het gebied van customizing zijn we echt van mening dat we onze websites nog meer aan kunnen passen aan de specifieke wensen van de klant. Nu kan iedereen DIVI zo aanschaffen en in WordPress installeren. Voor $ 89,00 per jaar kun je het thema online aanschaffen. Je maakt dan gebruik van alle thema’s en plugins die leverancier Elegant Themes bij DIVI aanbiedt. Verleng je de licentie niet, kun je het thema nog wel blijven gebruiken, maar niet meer updaten en ook stopt de support. Wij hebben een Lifetime Licentie aangeschaft met een levenslange ondersteuning en onmisbare updates, zodat onze klanten daar niet meer naar om hoeven te kijken en maar eenmalig een uitgave hoeven te doen.

Voordat je de beslissing neemt om met dit ‘gemakkelijke’ programma zelf aan de slag te gaan, even het volgende. Heb je tijd over om naast je dagelijkse werkzaamheden jezelf uren, dagen, weken te vermaken door jezelf in te lezen in de wereld van website bouwen en alles wat daarbij komt kijken, copywriting, SEO content, het volgen van tutorials en zoeken naar plugins? Ga er dan voor. Wij kennen inmiddels DIVI door en door, maar worden zelfs af en toe nog steeds verrast met nieuwe ontdekkingen. Wij bouwen jouw DIVI-website al vanaf € 499,00 en dat is inclusief licentie t.w.v. $ 249,00. Dan hoef jij verder helemaal niets meer te doen dan verwonderd te zijn over het eindresultaat.

 

Pin It on Pinterest

Share This