Project

Sylvia Vergouwen

Tuin- en Landschapsontwerp

Opdracht: Starterspakket Custom
Onderdelen: Logo, huisstijl, website

Na een noodgedwongen sabbatical, wilde Sylvia Vergouwen de draad weer oppakken als ontwerper van tuinen en landschappen. Ze wilde hiervoor zowel symbolisch als effektief met een frisse, schone lei beginnen. Onze opdracht: een nieuwe look voor haar onderneming die helemaal aansluit op Sylvia’s wensenpakket en de uitstraling van haar onderneming. Eenvoudig? Niet echt. Twee ontwerpers met beiden hun eigen visie wil nog wel eens voor interessante discussies leiden. Maar op het eind konden we allebei niet meer tevreden zijn met het eindresultaat.

Website

Sylvia koos voor haar website een passend thema uit uit het enorme aanbod van Nexus Themes. Naast de gebruikelijke informatieve pagina’s, was Sylvia’s wens om de bezoekers aan het denken te zetten over hun eigen tuininrichting. Met een formulier waarmee de bezoeker zijn of haar ‘probleemtuin’ kan melden, kan dit voor interessante leads leiden waarin een gesprek om raad zomaar eens in een opdracht kan veranderen. Omdat Sylvia met haar ontwerpen graag terug naar de natuur grijpt, hebben we de website met natuurlijke pasteltinten ingericht waarbij vooral foto’s van eerdere projecten de toekomstige klant aan moeten spreken. Met een blog kan Sylvia bezoekers inlichten over haar ervaringen als tuin- en landschapsontwerper.

Logo

Een logo bedenken is een uiterst creatief proces dat vaak kan leiden tot oneindig uitproberen van ideeën. Zeker wanneer twee ontwerpers zich over het probleem buigen. Hoewel Sylvia in eerste instantie heel goed wist wat ze wilde, bleek de uitvoering nog niet zo simpel. Want hoe maak je van een scribble een passend, herkenbaar logo. Na wat experimenteren met tekeningen, vormen, krabbels en kleurencombinaties, waren we het er uiteindelijk samen over eens dat dit logo het moest worden.

Huisstijl

Naast digitaal briefpapier en factuur, ontwierpen we voor Sylvia ook haar visitekaartjes. Helemaal passend bij de website uiteraard. De kaartjes zijn gedrukt drukken op een dikker papier met een matte, natuurlijke afwerking.

zou jij dit ook willen?
laten we eens afspreken

Ben jij na het zien van dit project ook nieuwsgierig of dit alles ook jouw bedrijf beter kan presenteren? Geef ons hieronder je gegevens door, dan spreken we toch een keer af?

Pin It on Pinterest