• LGK Licht en Geluid

  • Leuk wordt het wanneer werk en hobby elkaar (op een leuke manier) kruisen. In mijn hobby als amateurmuzikant krijgen we met onze band regelmatig te maken met geluidstechnici. Zo maakte onze eigen geluidstechnicus mij ineens bekend dat hij van zijn hobby zijn werk had gemaakt en zich ingeschreven had bij de KvK als LGK Licht en Geluid. LGK Licht en Geluid verhuurt professionele geluids- en licht apparatuur aan derden. Een splinternieuw bedrijf dat zichtbaar moet worden in een wereld waar het aanbod meer dan ruim te noemen is en de concurrentie onverbiddelijk. Een dappere stap, zonder meer. Maar ook een ontzettend leuke uitdaging voor Visual4All om deze starter op te laten vallen tussen al die "ouwe rotten" die hun sporen in dit wereldje al ruim verdiend hebben. 

    Hoewel er al een logo bestond, hebben wij deze eerst opgefrist en helemaal opnieuw in vector opgebouwd, zodat we die haarscherp in de website konden plaatsen. De andere stap was het bouwen van de website bouwen die meteen laat zien dat het deze nieuwe speler serieus is en geen concurrentie schuwt. Na een uitgebreide intake over de do's en don'ts aan beide kanten hebben we gekozen voor een thema van Nexus Themes dat helemaal past in de muziekbranche. Door de kleurstelling donker en eenvoudig te houden, vallen de paarse accenten driedubbel zo hard op en blijft de focus van de lezer bij de boodschap.

    Naast het visuele aspect hebben we ook veel aandacht gegeven aan het gebruiksgemak. Niet alleen voor de bezoeker, maar zeker ook voor de klant. Naast een standaard contactformulier is er een "Bel mij terug" formulier en hebben we de site voorzien van een uitgebreid offerteaanvraag formulier. Hierin kan de bezoeker precies aangeven wat er van LGK wordt verlangd. LGK krijgt via mail zo alle basisgegevens te zien én wat er wanneer beschikbaar moet zijn. Dit scheelt de klant een hele hoop typ- en invoerwerk. 

    Na een eerste confrontatie met zijn nieuwe website, kon de klant dan ook niet wachten om zijn website live te laten gaan. Er moesten hier en daar nog wel wat puntjes op i-tjes gezet worden zoals een privacyverklaring die de nieuwe AVG wet voorschrijft en de wens was er om ook een uitgebreidere prijslijst downloadbaar te maken als PDF. 

    Eindresultaat: Klant supertevreden, website in de lucht, missie geslaagd!