• Ben jij klaar voor de feestdagen?

  december 20, 2017
 • De kerststol is gekocht, evenals al het andere lekkers voor het familiediner. Maar ben je zakelijk ook helemaal klaar voor de kerst? Met deze last-minute checklist zorg je ervoor dat je optimaal van de kerstdagen kunt genieten.

  Check #1: Staat er online content klaar voor de kerstdagen?

  Of je nu als bedrijf of zzp’er online actief bent op Facebook, Twitter en Instagram of via een eigen website content verspreidt: tijdens de kerstdagen kun je niet offline gaan. Maar dat wil je wel natuurlijk, lekker de voetjes omhoog en tijd besteden aan familie en vrienden. Zorg er dus voor dat je aan Kerstmis gerelateerde online content inplant, zodat je ook tijdens de feestdagen jouw klanten of mogelijke nieuwe opdrachtgevers inspireert. Zo ontstaat er geen gat in jouw contentkalender.

  Check #2: Straal je zakelijk een feestelijke sfeer uit?

  Over die ingeplande online content giet je idealiter ook een kerstsausje. Denk aan een speciale kerstaanbieding of -actie voor jouw klanten die enkel tijdens de kerstdagen – of tot en met de jaarwisseling – te bestellen is. Adverteer je op Facebook of gebruik je hiervoor e-mailmarketing? Visual4All kan je helpen met banners, afbeeldingen en online posters die je voor deze uitingen in kunt zetten. Ook te gebruiken voor de headers van jouw website en social media kanalen, die je zo tijdelijk een feestelijke look & feel geeft.

  Check #3: Is iedereen op de hoogte van jouw afwezigheid?

  Heb je een eigen zaak of winkel, informeer jouw klanten tijdig over de aangepaste openingstijden tijdens de kerst. Laat jouw klanten, medewerkers en relaties weten of, wanneer én waar jij te bereiken bent tussen kerst en oud en nieuw. Personaliseer jouw out-of-office met een kerstgroet en de beste wensen voor 2018. Ook freelancers doen er goed aan om hun opdrachtgevers te informeren over hun beschikbaarheid. Doe hier ook je voordeel mee: het kan maar zo zijn dat een klant op Tweede Kerstdag voor een spoedklus op zoek is naar jouw vaardigheden!

  Check #4: Zijn alle facturen van 2017 de deur uit?

  Onthoud dat veel bedrijven gesloten zijn tussen kerst en oud en nieuw, en zo ook hun financiële afdelingen. Misschien wil je zelf ook vakantiedagen opnemen of heb je een vakantie gepland? Zorg er dan voor dat alle facturen van 2017 verstuurd zijn voor 31 december 2017. Zo heb je jouw administratie goed op orde.

  Check #5: Heb je iedereen een prettige kerst gewenst?

  Als ondernemer of freelancer kun je Kerstmis goed gebruiken als contactmoment met jouw klanten of opdrachtgevers. Ben je in de drukte rond de feestdagen toch vergeten een leuke attentie te geven? Stuur dan een last-minute (gepersonaliseerde) zakelijke kerstkaart van Visual4All, gemaakt in jouw eigen huisstijl en voorzien van jouw logo. Ben je écht veel te laat voor de post? Verstuur dan een door Visual4All gemaakte digitale kerstkaart via een videoboodschap, die je eenvoudig rond kunt mailen.

  Rest mij niets anders meer dan jou een heerlijke kerst te wensen en alvast een geweldig, succesvol maar vooral gezond en gelukkig 2018!

  BRON: https://zp2day.nl/klaar-voor-de-feestdagen/