Nieuws

Ben jij klaar voor de AVG

3 mrt, 2018

25 mei gaat de nieuwe Europese Privacyverordening in. Hiervoor moet veel geregeld worden en een aantal zaken kunnen best onduidelijk zijn. Voldoen aan deze privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), is voor velen niet eenvoudig. Ondernemers weten vaak niet waar en hoe ze moeten beginnen. Ook onderschatten de meesten het aantal uren dat ze hier mee bezig zijn en wat er allemaal bij komt kijken.

Er zijn inmiddels al veel websites die wat meer duidelijkheid verschaffen en je uitleggen waar je allemaal op moet letten. Op https://www.zzp-nederland.nl/kennisbank/checklist-privacywetgeving-avg lees je waarmee je als ZZP-er rekening mee moet houden. Met het niet in regel zijn riskeer je torenhoge boetes. Deze boetes kunnen zelfs oplopen tot € 20 miljoen of 4% van de jaaromzet. Zorg dus dat je goed voorbereid bent!

Eén van de reglementen die direct te maken heeft met je bedrijfswebsite, is dat je als organisatie verplicht bent om datalekken te op alle mogelijke manieren tracht te voorkomen en als het toch misgaat elk lek direct binnen 72 uur te melden (een formulier kun je online bij de autoriteit vinden). Daarnaast moeten ook alle betrokkenen geïnformeerd worden en de meldingen in het eigen datalekregister worden gezet. Zo’n datalek kan al ontstaan door het versturen van een contactformulier dat op jouw website staat. Deze gegevens worden via de server(webruimte) waarvan jij de “eigenaar” bent, naar jouw mailadres en zouden tijdens dat proces gehackt kunnen worden. In zo’n geval ben jij als eigenaar van de website wettelijk gezien verantwoordelijk hiervoor.

Om datalekken te voorkomen dien je als eigenaar van een website er dus zorg voor te dragen dat je site in ieder geval beveiligd is. Een van de meestgebruikte en simpelste manieren hiervoor is een zogenaamd SSL-certificaat. Standaard is een website niet SSL beveiligd , je kunt dit zien in de browserbalk wanneer je je website bezoekt op het internet. Als er geen slotje voor je URL (webadres) staat, kun je er van uitgaan dat je website niet is beveiligd. Met het oog op de naderende wet en ter voorkoming van highjacking of hacken van je website raden we je met klem aan dit zeker te doen of uit te laten voeren.

Voor de meeste websites is een standaard SSL-certificaat genoeg afdoende om de site te beveiligen en om helemaal in regel te zijn. Echter wanneer er betalingen via je website lopen of wanneer er databases met klantgegevens zijn gekoppeld of klantenlogins mogelijk zijn, is een ander SSL certificaat nodig. Wij lichten je heel graag in welke SSL-certificaten er in aanmerking komen en wat hiervoor de kosten zijn. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Nog geen SSL op jouw website?

Is je website door ons gebouwd? Dan loopt je hosting zeer waarschijnlijk via Your-Webhost en kunnen wij je website al voor € 45,00 voorzien van een standaard SSL beveiliging. Hiervoor hebben we enkel een verzoek voor SSL-beveiliging per mail van je nodig. Je kunt dit verzoek mailen naar info@visual4all.nl. Wij zorgen, zoals je gewend bent van ons, voor de rest.

Pin It on Pinterest

Share This